提提你

「See You 食乜好」: http://eat-it.cuhkinfo.com

Wednesday, October 19, 2016

CC can總評

圖片來自網路


地理位置
位處崇基,火車站出五分鐘左右,幾方便,亦係為中大外人所熟知的canteen。
好多九巴司機都會黎食,可見真係幾方便。


衛生
衛生一般啦。D餐盆有時濕晒,唔知咩事。
而且網上有唔少post 都話食過/見過形形式式的昆蟲。至於係咪真呢,admin表示未見過。
以前有雀仔飛入,而家少見左,衛生已經好左好多。

人流及效率
因為地點方便,所以都係人好多。好多時候都冇位。多人一齊食的,建議搵左位先。室內位真係好有限。如果冇位,就要出室外。一邊近大路,當然對著未圓湖汁邊D樹食都係幾寫意,之但係同時對著大大條池邊路。另一邊近後山,猛太陽時好曬好熱。
比錢條隊唔長,黑面呀姐手腳快。
領餐方面,算快,平均三分鐘內完成。不過西式同中式快餐個邊有時要等佢落飯,一倒就倒十幾兜出黎,都要搞五六七分鐘。
即叫即炒個邊,有時係幾慢。

食物
睇呀姐like唔like 你。like你的話,你兜野會好豐富,即使係頹飯都會比雙蛋、厚切午餐肉我。(admin 可能岩呀姐市場....淚奔)
d 汁水準時時唔同,有時太稀,有時太足料。
N餸飯餐牌同實際不符,想叫之前自己去望望d標本,睇下有咩食。
燒味正正常常。

價錢
由低價到高價都有。
性格比較高的有迷你叉燒飯、頹飯,窮人恩物。
不過頹飯食多冇益。

返回See You 食乜好
想得到最新資訊?Like我地個page!

如有問題想問,不如直接pm「中大資訊」,覆得快好多。

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...